Een vlucht naar Rotterdam

Vier jaar geleden nam ik regelmatig een vlucht, met of zonder vliegtuig. Naar Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam of naar een warm eiland. Het liefst deed ik dat zo vaak mogelijk, maar het lukte nooit zo vaak als dat eigenlijk nodig was.

Oh wat had het toen hard nodig, die ‘vlucht’, om op te laden. Even weg uit mijn eigen omgeving, weg van alles wat moest. En dan vooral weg van mijn werk wat ik al jaren niet meer graag deed.

Van weekend tot weekend, of van vakantie tot vakantie leven, herken jij dat? Dat je tijdens zo’n ‘vlucht’ je weer even lekker voelt, heerlijk ontspannen en vrij? Wat dan wel een beetje jammer was is dat ik, op de laatste dag van zo’n trip, eigenlijk alweer terug thuis was. Ik kon dan al niet goed meer ontspannen. Want mijn hoofd was al bezig met het naar huis moeten, wat er straks allemaal weer moest gebeuren en vooral alles dat ik weer moest gaan doen waar ik helemaal geen zin in had.

Als ik kijk naar de foto die vier jaar geleden in Rotterdam is gemaakt ben ik gelijk weer terug in dat moment . Ik zat in supertof koffietentje (leuke nieuwe koffietentjes ontdekken is trouwens een van mijn hobby’s), heerlijke cappuccino in mijn handen maar in gedachten alweer bij maandag, de dag dat ik weer moest komen opdraven op mijn werk.

Zó zonde, het niet doen waar je van houdt, dit kost zo ontzettend veel energie. Bij mij heeft het jaren geduurd voordat ik eindelijk actie ondernam en ging voor wat mij écht blij maakt.
Nu heb ik geen ‘vlucht’ meer nodig, ik doe elke dag waar ik blij van wordt. En als ik dan op vakantie ga, dan kan ik er ook echt van genieten, ook van die laatste dag ;).

Neem jij wel eens ‘vlucht’?

Fijn weekend!

xx
Maaike de Guytenaer

1658379_10202545862901472_2050783826_o

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s