Wat geef jij aandacht?

Met grote ogen keek ze me aan. Hoe doe jij dat dan? En ben jij dan niet moe?

De eigenaresse van het koffietentje, waar ik graag kom, ken ik van vroeger. Ooit zaten we samen in de klas.  Moe is ze en dit vertelt ze ook tegen iedereen die haar vraagt hoe het gaat.

Zó druk heeft ze het met haar eigen zaak, ze is altijd aan het werk, heeft geen tijd om af te spreken met haar vriendinnen, geen tijd voor vakantie en geen energie om leuke dingen te doen op haar enige vrije dag.
Nadat ik haar had laten uitrazen, opperde ik voorzichtig.

Wanneer ze dacht wel tijd te gaan hebben voor zichzelf?

Wanneer ze zelf zou gaan leven in plaats van geleefd worden?

Ja, jij hebt makkelijk praten kreeg ik terug. Met je makkelijke baby, je eigen bedrijf zonder vaste openingstijden en zo ging ze nog even door…

Weet jij dat wat je aandacht geeft, dat groeit?

Zelf heb ik jarenlang iedereen en alles de schuld gegeven van wat er allemaal niet leuk was in mijn leven. Mijn ex dat ik in Zeeuws-Vlaanderen woonde waar ik helemaal niet wilde wonen, mijn kinderen dat ik zo weinig tijd had voor mezelf, mijn ouders dat ze mij een eigen horecazaak hadden aangepraat en ga zo maar door. Ik voelde dat zo, dus was het ook zo. En ik vond mezelf best zielig dat ik midden in een leven zat waar ik niet blij van werd. En waar ik (dat dacht ik toen echt) ook niks aan kon veranderen.

Totdat iemand mij de ogen deed openen en ik eindelijk inzag dat de enige die verantwoordelijk was voor mijn leven ikzelf was.

Au, dat deed pijn. Want ik kon mij nergens meer achter verschuilen. Het goede nieuws was wel, dat ik dus ook degene was, die het kon veranderen. En dat heb ik gedaan. Makkelijk? Nee, leuk, dat uiteindelijk wel :).

Ik maak elke dag opnieuw de keuze hoe ik wil dat mijn leven eruitziet. Vanochtend om 6.30 uur heb ik de mooiste zonsopgang in tijden gezien. De lucht was echt fantastisch. Ik was oprecht dankbaar dat ik zo mocht wakker worden vanochtend.

Hiervan heb ik een foto gemaakt en op Instagram en Facebook gepost. Wat ik ook had kunnen doen is een ‘klaagbericht’ de deur uitdoen. Dat ik om 6.30 voor de zoveelste keer die nacht was wakker gemaakt door mijn baby en dat de dag nog moest beginnen pffff.

Voel je het verschil in energie? Dat wat aandacht krijgt dat groeit ;).

Wat geef jij vandaag aandacht?
IMG_9684

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s