Door wie laat jij je tegenhouden?

Vandaag belde mijn vriendin mij op. Ik ken haar nog geen jaar. Maar we hebben een superklik. Vanaf het eerste moment voelde ze ontzettend vertrouwd en deelden we de meest intieme hersenspinsels met elkaar.

Voor veel mensen die mij van vroeger kennen klinkt dit heel ongeloofwaardig. Want zij zien mij nog zoals ik mij toen opstelde naar de buitenwereld.

Ze zien nog de Maaike die ontzettend gesloten was. Die met (bijna) niemand kon praten over hoe ze zich voelde en waar ze diep van binnen mee bezig was. De Maaike die deed alsof alles koek en ei was maar intussen stiekem doodging omdat ze niet deed waar ze het meest naar verlangde.

Ik liet niet zien hoe ik me echt voelde. Kon prima doen alsof het allemaal goed ging. Ik zette alles en iedereen op de eerste plaats behalve mezelf.

Nu is het anders en vaar ik mijn eigen koers. Ik ben open en deel ontzettend veel met gelijkgestemden. Ik maak beslissingen die voortkomen uit wat ik wil en waar ik naar verlang.

Het lastige is dat wanneer jij verandert en kiest voor jezelf, dat je omgeving niet direct mee verandert.
Soms krijg te maken met veel weerstand. Je omgeving is gewend dat jij op een andere manier reageert dan dat je nu doet.

Soms krijg je een reactie die je naar beneden trekt, die jou kan doen geloven dat je niet goed bezig bent. Die jou kan doen twijfelen aan jezelf. Een reactie die jou boos maakt en die ervoor zorgt dat je in de verdediging schiet.

De kunst is om je op zo’n moment niet te laten meeslepen in de energie van de ander. Blijf bij jezelf en ga niet in de verdediging. Als jij verandert en op jouw juiste pad bent, dan gaat de ander dit uiteindelijk ook zien en voelen. Maar dit heeft tijd nodig.

Het meest moeilijke en pijnlijke kan zijn als iemand die dichtbij je staat, vrienden of familie, op zo’n manier reageert.

Gelukkig weet ik tegenwoordig hoe ik mezelf snel weer in de juiste energie kan krijgen en duurt zo’n naar gevoel niet lang. Dat was vroeger wel anders, dan was ik dagen van slag en voelde ik me ontzettend rot.

Herken jij dat? Dat je omgeving anders reageert dan dat je zou willen? Dat ze denken dat jij nog steeds dezelfde bent als vroeger? Terwijl je een enorme ontwikkeling hebt doorgemaakt?

Laat je aub niet door iemand anders wijsmaken dat jij nooit kan veranderen en dat jij nog steeds dezelfde bent als toen.

Als jij ervoor kiest om voor jouw geluk te gaan, dan maak je uiteindelijk niet alleen jezelf blij maar ook je omgeving. Al heeft die soms even de tijd nodig om te wennen aan de nieuwe jij.

Geniet van het zonnetje!

xx Maaike IMG_0040.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s