Over Maaike

Foto op 20-02-18 om 11.36

Mijn vaste baan, mijn eigen horecazaak en nog wat verplichte nummers, waar ik al járen niet meer blij van werd, zegde ik op.

Een ‘goede’ (vaste) baan, een relatie, fantastische kinderen en een mooi huis zijn niet persé het recept voor een gelukkig leven. Elke keer opnieuw had ik dat knagende gevoel dat er iets niet klopte, dat er iets niet goed was, ik voelde een soort onrust. Als ik net terug kwam van vakantie was het vaak een tijdje weg, maar het kwam altijd weer terug. Heel lang had ik niet in de gaten waar dat gevoel vandaan kwam. Tot ik opeens besefte wat ik fout deed.

Ik liet anderen voor mij bepalen hoe ik mijn leven indeelde. Ik liet anderen alle keuzes voor mij maken en ik had het niet door. Kortom ik was de regie over mijn leven compleet kwijt. Dit wilde ik dus niet meer!

Wat het wel was dat ik wilde, dat wist ik niet, maar ik wist wel, dat ik dat ook niet zou ontdekken zolang ik niet stopte met alles wat me ongelukkig maakte (dat had ik namelijk al heel vaak geprobeerd). Ik ‘klaagde’ al jaren dat ik iets anders wilde doen, dat ik het allemaal niet leuk vond, maar intussen veranderde ik niks. Ik bleef doen wat ik altijd deed, dus kreeg ik wat ik altijd kreeg….

Een spannende, leuke maar ook heftige zoektocht begon….een sprong in het diepe zonder dat ik wist óf en wáár ik zou bovenkomen. Want hé, hoe spannend is het om je ‘geldkraan’  dicht te draaien zonder dat je weet wanneer er weer wat binnen gaat komen! En ja ik had toen ook een hypotheek, een berg vaste lasten en kinderen die ik natuurlijk niks wilde ontzeggen.

Opeens had ik geen inkomen meer, wist ik nog steeds niet wat ik precies wilde en waar ik mijn geld mee zou kunnen gaan verdienen. Op dat moment besloot ik, voor het eerst in mijn leven, mijn gevoel te volgen in plaats van mijn verstand. Ik investeerde (veel geld, wat ik eigenlijk niet had) in mezelf. Ik heb me laten trainen en inspireren op het hoogste niveau. Nu weet ik weer wat mij écht blij maakt en al mijn wensen zijn inmiddels uitgekomen of binnen handbereik!  En dát gun ik jou ook!

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten ontdekken hoe ze hun ‘Leukste Leven’ kunnen gaan leven. Tijd komt niet meer terug, hoe zonde is het om je ‘mooiste’  jaren te verspillen aan iets wat je niet leuk vindt?

Stop met de smoesjes waarom je blijft doen wat je doet ook al maakt het je doodongelukkig! Zeg ja tegen jezelf.

Wil jij net zoals vele anderen ook geïnspireerd blijven? Vul dan hieronder je gegevens in.